Klantenwaardering 4,9

Wat is het?
Striae (striemen)

Striae of striemen zijn parallel aan elkaar lopende lijnen in de huid. De lijnen lijken een beetje op verzonken littekens en kunnen in grootte variëren. In het begin is de striae rood  of roodbruin van kleur.

Na verloop van tijd zal deze rode verkleuring langzaam veranderen naar een huid- of ivoorkleur. Dit proces van kleurverandering kan soms jaren duren.

Hoe ontstaat het?

Striae of striemen ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een te snelle groei van het lichaam of bepaald lichaamsdeel. Hoe jonger de huid hoe groter de kans op het ontstaan van striae. Daarnaast hebben de volgende mensen een vergrote kans op het ontwikkelen van striae:

  • Zwangeren: buik en borsten
  • Pubers en adolescenten: dijen, billen, borsten
  • Mensen met overgewicht: buik, dijen, binnenzijde bovenbenen, armen
  • Bodybuilders: armen, bovenbenen, borst
  • Mensen die gebruik maken van corticosteroïden (zalf en prednison)

Veelgestelde vragen over

Striae (striemen)

Striae ontstaan wanneer de huid plotseling uitrekt door factoren zoals zwangerschap, snelle gewichtstoename of groeispurten tijdens de adolescentie. De elastische vezels in de huid kunnen hierdoor scheuren, wat resulteert in de vorming van striae.

Striae kunnen blijvend zijn, maar er zijn behandelingen beschikbaar om hun uiterlijk te verbeteren. Hoewel de behandeling geen striae volledig kan verwijderen, kan het de kleur vervagen en de textuur van de huid verbeteren.

Behandelingen zoals lasertherapie, microneedling, chemische peelings en retinoïde crèmes kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van striae. Het meest effectieve behandelplan kan variëren afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van de striae, de huidskleur en de ernst van de aandoening.

Hoewel sommige crèmes en oliën beweren striae te voorkomen of verminderen, is er beperkt wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen. Het regelmatig hydrateren van de huid kan echter de elasticiteit helpen behouden en de kans op het ontwikkelen van striae verminderen.

Dit kun je er tegen doen

Behandelingen tegen Striae (striemen)

Wanneer u graag uw striae wilt laten behandelen is het belangrijk om u vooraf goed te laten informeren over de behandelmogelijkheden. Helaas bestaan er nog geen behandelingen waarbij de striae volledig verdwijnt.

Bij Neoskin informeren wij u graag over de mogelijke behandelmethodes waarmee we striae kunnen vervagen en verminderen, het aantal behandelingen en het te verwachten resultaat.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Neoskin huidtherapie specialist in Enschede