Klantenwaardering 4,9

Alles over
Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waarbij met vloeibare stikstof weefsel wordt bevroren met als doel het ongewenste plekje te verwijderen.

Cryotherapie
Over de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal de huidtherapeut de te behandelende plekjes beoordelen. Wanneer de plekjes geen afwijkingen vertonen kunnen ze behandeld worden. Vloeibare stikstof (N2o vloeistof) wordt in het midden van het wratje gespoten. Met deze methode kunnen uiterst precies wratten worden verwijderd, waarbij het direct omliggende gezonde weefsel intact blijft.

Hoelang duurt het?

De behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos. De behandelde plekjes worden direct rood na de behandeling en er kan een lichte zwelling ontstaan. Na de behandeling ontstaat een blaasje en/of korstje dat na 10 tot 14 dagen vanzelf loslaat.

Hoe moet het na de tijd?

Wij adviseren om tot 2 weken na de behandeling de behandelde plekjes te beschermen tegen de zon door een zonnecrème met een beschermingsfactor (SPF) van minimaal 30 te gebruiken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid plekjes die u graag behandeld wilt hebben. In de meeste gevallen zijn 1 tot 2 behandelingen voldoende. Tijdens een intakegesprek voorafgaand aan de behandeling informeert de huidtherapeut u hier graag over.

Tarieven Cryotherapie

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Cryotherapie 1 plekje

€ 35

15 minuten

Cryotherapie meerdere plekjes vanaf

€ 65

30 minuten

Veelgestelde vragen over

Cryotherapie

Cryotherapie maakt gebruik van gecontroleerde bevriezing met vloeibare stikstof om huidoneffenheden te verwijderen. Door de snelle bevriezing worden de cellen beschadigd en afgestoten, waardoor de onregelmatigheid verdwijnt.

Tijdens de behandeling kan er een lichte pijn of stekend gevoel optreden, vergelijkbaar met een bevriezend gevoel. Dit duurt meestal slechts kort, en de meeste patiënten ervaren slechts milde ongemakken.

Cryotherapie is geschikt voor de behandeling van diverse huidoneffenheden, waaronder wratten, ouderdomsvlekken en sommige vormen van actinische keratose.

Direct na de behandeling kan er enige roodheid en zwelling optreden. Na verloop van tijd zal de behandelde huidoneffenheid geleidelijk aan afsterven en verdwijnen, wat enkele weken kan duren.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer blaarvorming, tijdelijke verkleuring van de huid en in zeldzame gevallen littekenvorming of verlies van pigment. Risico’s worden verminderd door een goede evaluatie voorafgaand aan de behandeling en het opvolgen van de nazorginstructies.

Het herstel varieert afhankelijk van de grootte en locatie van de behandelde huidoneffenheid. Over het algemeen duurt het enkele weken voordat de huid volledig genezen is.

Na de behandeling kunnen enkele aanpassingen in de huidverzorgingsroutine nodig zijn, afhankelijk van de behandelde plek. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek.

Het aantal benodigde sessies kan variëren afhankelijk van de grootte en type huidoneffenheid. Meestal is één behandeling voldoende, maar soms zijn er meerdere sessies nodig voor een optimaal resultaat.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede