Klantenwaardering 4,9

Laserontharing

Bij Neoskin beschikken we over een jarenlange ervaring op het gebied van laserbehandelingen. Heeft u last van overbeharing of ongewenste haargroei in het gezicht of op uw lichaam dan kunt u bij Neoskin terecht voor definitieve ontharing door middel van een laser.

Over de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeut de haargroei moeten beoordelen. Hiervoor is het van belang dat de haargroei zichtbaar is. Wanneer gestart wordt met de behandeling mogen de haartjes worden afgeschoren, geknipt of behandeld worden met een ontharingscrème. Met het epileren en harsen van de haartjes moet vier weken vooraf aan de eerste behandeling worden gestopt.

Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en wordt omgezet in warmte. Deze warmte wordt, wanneer een haar zich in de juiste groeifase bevindt, afgegeven aan het haarzakje. Het haarzakje zal door deze warmte worden vernietigd en er zal geen nieuw haartje gaan groeien.

Tijdens en na de behandeling

Tijdens de behandeling voelt u de warmte en een prikkeling. Door tijdens en na de behandeling de huid goed te koelen is de behandeling goed te verdragen. De huid kan na de behandeling iets rood kleuren en er kan een lichte zwelling ontstaan. Deze reacties verdwijnen snel en u kunt uw dagelijkse bezigheden gelijk na de behandeling weer oppakken. Na ongeveer 2 weken zullen de haartjes uit gaan vallen. Het is van belang dat de huid voor een behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon of zonnebank. Wij adviseren u een zonnecrème met een spf van minimaal 30 voor het behandelende gebied gedurende de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haarzakjes te vernietigen. Tijdens een behandeling worden alle haartjes behandeld, maar alleen de haartjes die zich in de eerste groeifase bevinden zullen de warmte voldoende afgeven aan het haarzakje waarbij deze vernietigd wordt. De behandelingen worden uitgevoerd met een tussenpoos van 6 weken. Door deze 6 weken aan te houden zit een groot aantal haren tijdens de behandeling in de eerste haargroeifase.

Tarieven Laserontharing

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn. Bij een aanvullende verzekering worden laserbehandelingen in het gezicht (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vrouwen

Gezicht

€ 150

Wenkbrauwen en neusbrug

€ 60

Wangen

€ 70

Bakkebaarden

€ 60

Bovenlip

€ 60

Kin

€ 60

Hals

€ 70

Nek

€ 70

Oksels

€ 50

Armen

€ 150

Onderarmen inclusief handen

€ 120

Handen

€ 45

Tepelhoven

€ 35

Borsten

€ 80

Buik

€ 90

Billen

€ 120

Strook onder en rondom navel

€ 60

Bikinilijn

€ 75

Bikinilijn groot

€ 95

Bovenbenen

€ 170

Onderbenen inclusief voeten

€ 150

Voeten

€ 45

Mannen

Wenkbrauwen en neusbrug

€ 60

Oren

€ 60

Jukbeenderen

€ 60

Baard

€ 130

Hals

€ 80

Nek

€ 80

Oksels

€ 50

Schouders

€ 90

Bovenrug

€ 130

Rug geheel met schouders

€ 190

Onderarmen inclusief handen

€ 120

Handen

€ 45

Rondom tepels

€ 35

Borst

€ 80

Buik

€ 90

Bovenbenen

€ 170

Onderbenen inclusief voeten

€ 150

Voeten

€ 45

Veelgestelde vragen over

Laserontharing

Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerd licht om melanine in de haarzakjes te absorberen, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en de haargroei wordt vertraagd. Na meerdere behandelsessies kan permanente haarvermindering worden bereikt.

Mensen ervaren doorgaans lichte ongemakken, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid tikt. Geavanceerde lasersystemen hebben koelsystemen om dit ongemak te minimaliseren.

Laserontharing biedt voordelen zoals langdurige haarvermindering, gladde huid, en het vermijden van ingegroeide haren vergeleken met andere ontharingsmethoden.

De snelheid waarmee resultaten zichtbaar worden na laserontharing varieert per persoon en hangt af van verschillende factoren, waaronder haartype, haarkleur en huidtype. Over het algemeen kunnen de eerste resultaten na één tot drie behandelingen merkbaar zijn.

Het volledige effect van laserontharing vereist meerdere sessies omdat het haar in verschillende groeifasen zit en niet alle haren tegelijkertijd behandeld kunnen worden. Een typisch behandelingsprotocol omvat meestal 6 tot 8 sessies, met tussenpozen van 4 tot 8 weken, afhankelijk van het behandelgebied.

Mogelijke bijwerkingen zijn milde roodheid en zwelling na de behandeling, die meestal van korte duur zijn. Het vermijden van direct zonlicht en het gebruik van zonnebrandcrème is belangrijk na de behandeling.

Er is over het algemeen weinig tot geen downtime na laserontharing.

Onze diode laser is geschikt voor alle huidtypes, maar een grondige huidanalyse tijdens een intakegesprek is essentieel om de geschiktheid voor specifieke huid- en haartypes te bepalen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede