Klantenwaardering 4,9

Alles over
Tattoo verwijderen

Wanneer u spijt heeft van het laten zetten van een tatoeage of de tatoeage niet meer zo mooi is als vroeger dan kunt u bij Neoskin terecht om de tatoeage te laten verwijderen.

Bij Neoskin werken we met de nieuwste lasertechnieken waarmee tatoeages verwijderd kunnen worden zonder dat hierbij littekens ontstaan. Ook permanente make-up kan met deze techniek goed worden verwijderd.

Laserbehandeling Tattoo verwijderen
Over de behandeling

Met de Q-Switsched Nd:Yag laser worden korte pulsen met hoge energie zorgvuldig naast elkaar over de gehele tatoeage gezet. Deze pulsen voelen warm aan en zijn vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het donkere pigment van de tatoeage waardoor de inkt uit elkaar valt en er kleine inktdeeltjes ontstaan. Deze kleine deeltjes worden door het lichaam afgevoerd.

Direct na de behandeling ontstaat een witte waas over de tatoeage die na enkele minuten verdwijnt. Het gebied zal gaan zwellen en de omliggende huid wordt rood. De huid voelt tot enkele uren na de behandeling branderig aan. De huidtherapeut zal de huid nabehandelen met een speciale koelzalf en bedekken met een steriel gaas.

In de dagen erna kunnen er blaren en korstjes ontstaan en zal het behandelde gebied gaan vervellen. Dit genezingsproces duur ongeveer tussen de 10 tot 20 dagen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld kunnen er 5 tot 15 behandelingen nodig zijn om een tatoeage te verwijderen. De hoeveelheid behandelingen die exact nodig zijn is vooraf niet te voorspellen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals de diepte van de tatoeage, de kleur, de hoeveelheid inkt, soort inkt en huidtype. Een zeer kleurrijke tatoeage bijvoorbeeld heeft gemiddeld meer behandelingen nodig.

Met elke behandeling zal de tatoeage vervagen, totdat deze geheel verdwenen is. In sommige gevallen wanneer de tatoeage synthetische stoffen of metaaldeeltjes bevat kan er een licht ‘waasje’ zichtbaar blijven. Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeut de tatoeage beoordelen en u informeren.

Tarieven Tattoo verwijderen

Per behandeling

Tattoo tot 5cm²

€ 45

Tattoo tot 10cm²

€ 80

Tattoo 10cm² tot 20cm²

€ 130

Tattoo 20cm² tot 30cm²

€ 150

Tattoo 30cm² tot 40cm²

€ 170

Tattoo 40cm² tot 50cm²

€ 190

Tattoo 50cm² tot 60cm²

€ 210

Tattoo 60cm² tot 70cm²

€ 230

Tattoo 70cm² tot 80cm²

€ 250

Tattoo 80cm² tot 90cm²

€ 270

Tattoo 90cm² tot 100cm²

€ 290

Veelgestelde vragen over

Tattoo verwijderen

Laserstralen worden gericht op de inktdeeltjes van de tattoo, waarbij het pigment wordt afgebroken in kleinere fragmenten die vervolgens door het lichaam worden afgevoerd. Hierdoor vervaagt de tattoo geleidelijk.

De behandeling is gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid tikt. Verdovende crèmes kunnen worden gebruikt om eventueel ongemak te verminderen.

De tattoo vervaagt geleidelijk na elke behandeling.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van factoren zoals grootte, kleur en diepte van de tattoo. Gemiddeld zijn er 6 tot 12 sessies nodig voor volledige verwijdering.

Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, zwelling, blaar en korstvorming en verkleuring van de huid op de behandelde plek. Deze zijn meestal van voorbijgaande aard en moeten worden behandeld volgens de nazorginstructies.

Er kan enige downtime zijn na de behandeling, afhankelijk van de reactie van de huid. Het vermijden van direct zonlicht en het volgen van nazorginstructies is belangrijk voor een goed en snel herstel.

Onze Harmony XL Pro laser met Nd:YAG-technologie is effectief voor het verwijderen van tatoeages met zwarte, blauwe en rode kleuren. Deze kleuren kunnen goed worden geabsorbeerd door de specifieke golflengte van het Nd:YAG laserlicht.

Bij het verwijderen van tattoos is het belangrijk op te merken dat lichtere kleuren zoals geel, oranje, lichtgroen en wit moeilijker te behandelen zijn omdat ze minder licht absorberen. De huidtherapeut kan tijdens een intakegesprek de kleur van de tattoo beoordelen en advies geven over de haalbaarheid van het verwijderingsproces en het aantal benodigde sessies.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede