Klantenwaardering 4,9

Laserbehandeling vaatjes en roodheid

Bij Neoskin kunnen de volgende vaatafwijkingen door middel van lasertherapie effectief worden behandeld:

  • Couperose (vaatjes)
  • Oppervlakkige en diepe teleangiëctastieën
  • Spider naevus (spinnenkopje)
  • Bloedblaasjes
  • Wijnvlekken
  • Rosacea
  • Roodheid in het gelaat, hals of decolleté
  • Beenvaatjes
Laserbehandeling Vaatjes of Pigment
Over de behandeling

Tijdens het laseren worden uw ogen met een brilletje beschermd tegen het licht van de laser. Op het te behandelen gebied wordt een laagje koude gel aangebracht ter geleiding van het laserlicht. De laserstraal wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaten waardoor selectieve warmte vrijkomt. Door de verhitting gaan de bloedvaatjes kapot en worden daarna door het lichaam afgebroken. Tijdens de behandeling voelt u warmte en korte prikjes, dit is voor de meeste mensen goed te verdragen.

Door de warmte zal de huid na de behandeling een beetje branderig aanvoelen en er kan roodheid en een lichte zwelling ontstaan. De huid wordt na behandeling direct gekoeld met een coldpack. Deze lichte zwelling en roodheid kunnen enkele dagen zichtbaar blijven. Omdat het lichaam de kapotte vaatjes moet opruimen kan het eindresultaat na enkele weken worden beoordeeld.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van uw wens, de soort en de uitgebreidheid van de vaatafwijking. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat maar het eerste resultaat is vaak na de eerste behandeling al zichtbaar.

Voorafgaand aan een laserbehandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeut de vaatafwijking beoordelen en u informeren over het aantal behandelingen dat u nodig heeft.

Tarieven Laserbehandeling vaatjes en roodheid

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Per behandeling

Spider naevi

€ 45

Neusvleugels

€ 65

Neus geheel

€ 85

Wangen klein

€ 110

Wangen groot

€ 135

Wangen en neus

€ 150

Wangen, neus en kin

€ 165

Decolleté

€ 165

Enkele beenvaatjes

€ 95

Beenvaatjes middelgroot gebied

€ 140

Beenvaatjes groot gebied

€ 195

Beenvaatjes extra groot gebied

€ 245

Veelgestelde vragen over

Laserbehandeling vaatjes en roodheid

IPL (Intense Pulsed Light) maakt gebruik van geconcentreerde lichtflitsen met verschillende golflengtes om gericht op de bloedvaatjes te werken. Het licht wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaatjes, waardoor deze worden vernietigd zonder de omliggende huid te beschadigen.

Een IPL-behandeling kan gevoelig zijn. Mensen kunnen een lichte prikkeling of warmte voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid tikt.

De behandeling is effectief en biedt voordelen zoals vermindering van zichtbare bloedvaatjes en vermindering van diffuse roodheid.

Verbetering is vaak zichtbaar na de eerste behandeling. Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van de ernst van de couperose en roodheid. In de meeste gevallen zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende.

Mogelijke bijwerkingen zijn milde roodheid en zwelling, die meestal van korte duur zijn. Het is belangrijk om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden na de behandeling.

Bij een IPL-behandeling van vaatjes ontstaat in de meeste gevallen zwelling, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en variërend per persoon. De zwelling duurt doorgaans gemiddeld 2 tot 4 dagen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede