Klantenwaardering 4,9

Alles over
Laserbehandeling beenvaatjes

Beenvaatjes zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van verslapping van de vaatwandjes. Deze vaatjes geven medisch vaak geen klachten maar kunnen cosmetisch storend zijn. Beenvaatjes kunnen ook een oorzaak zijn van spataderen in de omgeving. Vaak is het ontstaan van beenvaatjes erfelijk bepaald maar ook externe oorzaken zoals een staand beroep en zwangerschap kunnen een rol spelen. Bij Neoskin kunnen deze ontsierende rode of blauwe haarvaatjes, ook wel berkentakjes genoemd, effectief worden verwijderd met de Cooled Laser Long Pulsed 1064nm Nd:Yag laser.

Laserbehandeling beenvaatjes
Over de behandeling

De huidtherapeut maakt gebruikt van de Cooled Laser Long Pulsed Nd:YAG 1064 Long Pulse laser. De laser geeft een pulse die zich richt op het hemoglobine in de haarvaatjes. Door de warmte beschadigen de vaatjes waarna ze door het lichaam worden opgeruimd. Tijdens de behandeling voelt u kleine warme prikjes of een elastiekje dat tegen de huid wordt getikt. De laser beschikt over een gekoeld kopstuk die uw huid tijdens de behandeling koelt. Door de huid tijdens en na de behandeling te koelen is de behandeling goed te verdragen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van de vaatjes zijn er gemiddeld drie behandeling nodig om alle beenvaatjes te verwijderen. Tussen iedere behandeling zitten 8 weken, dit zodat het lichaam de tijd heeft om de vaatjes op te ruimen en helemaal te herstellen.

Vooraf aan deze behandeling zal de huidtherapeut de beenvaatjes beoordelen en u informeren over de behandeling

Tarieven Laserbehandeling beenvaatjes

Per behandeling

Enkele beenvaatjes

€ 95

Beenvaatjes middelgroot gebied

€ 140

Beenvaatjes groot gebied

€ 195

Beenvaatjes extra groot gebied

€ 240

Veelgestelde vragen over

Laserbehandeling beenvaatjes

De laserbehandeling maakt gebruik van een specifiek golflengte van laserlicht (1064nm) die gericht is op de hemoglobine in de bloedvaatjes. Dit veroorzaakt selectieve verhitting van de vaatwand, waardoor de vaatjes worden vernietigd en vervolgens door het lichaam worden opgeruimd.

Over het algemeen ervaren mensen lichte ongemakken tijdens de behandeling, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje tegen de huid. Cool packs kunnen tijdens de behandelingen worden gebruikt om eventuele ongemakken te minimaliseren.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van factoren zoals de grootte en hoeveelheid vaatjes, evenals de individuele reactie op de behandeling. Gemiddeld worden 2 tot 5 sessies aanbevolen voor een optimaal resultaat.

Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, zwelling en lichte blauwe plekken op de behandelde gebieden, maar deze verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Zeldzame bijwerkingen kunnen onder meer pigmentveranderingen of littekenvorming zijn.

Er is over het algemeen weinig tot geen downtime na de behandeling. Je kunt vrijwel direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten, hoewel het wordt aanbevolen om intense fysieke activiteiten en blootstelling aan de zon te vermijden gedurende enkele dagen.

De laserbehandeling is effectief bij het verwijderen van beenvaatjes, maar nieuwe vaatjes kunnen in de toekomst ontstaan. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te handhaven en blootstelling aan factoren die vaatproblemen kunnen veroorzaken te minimaliseren.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede