Klantenwaardering 4,9

Alles over
Littekenbehandeling

Littekens kunnen de volgende klachten geven:

  • Hypertrofie
  • Roodheid en verkleuring
  • Pijn en jeuk
  • Verharding en verkleving
  • Slechte doorbloeding
  • Bewegingsbeperking

Naast deze klachten kan een litteken ook cosmetisch storend zijn. Neoskin biedt verschillende soorten behandelingen aan om littekens te verbeteren en de klachten hiervan te verminderen.

Littekentherapie
Over de behandeling

Afhankelijk van het soort litteken en de klacht wordt de behandelmethode afgestemd. Deze kan bestaan uit één behandelmethode, maar kan ook een combinatie van verschillende behandelmethodes zijn om een zo optimaal resultaat te bereiken

Littekenmassage

De huidtherapeut kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken, waardoor littekens en pijnklachten verminderen.

Siliconentherapie

Door het aanbrengen van een siliconenpleister of siliconengel kan het volume van een litteken verminderen. Het litteken wordt vlakker, soepeler, roodheid en jeuk nemen af.

Kinesiotape

Wanneer een litteken verkleeft is en naar binnen trekt kan door middel van een speciale tape het litteken worden behandeld. Hierdoor zal de genezing versnellen, het litteken minder naar binnen trekken. Daarnaast zorgt de tape voor een soepelere huid.

Lasertherapie

Met de ResurFXlaser wordt in een fractie van een seconde honderd miniscule gaatjes in de huid gemaakt. Door het maken van deze gaatjes, wordt littekenweefsel afgebroken en de collageenaanmaak gestimuleerd. Hierdoor is met elke behandeling een duidelijke verbetering van het litteken zichtbaar.

Dermapen

Met een dermapen worden micro kanaaltjes in en rondom het littekenweefsel gemaakt. Door het maken van deze kanaaltjes zorgen we ervoor dat het littekenweefsel afbreekt en het natuurlijke herstelproces in gang wordt gezet. Het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor groei- en herstelfactoren vrijkomen. Dit resulteert in een aanmaak van nieuw collageen en elastine. Het litteken wordt soepel, kleiner, vlakker en verbetert van kleur.

Peelings

Met een peeling wordt het bovenste laagje van de huid afgeschilferd en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Hierdoor worden littekens vlakker en ontstaat er een egalere huid.

Camouflagetherapie

Met een medisch camouflageproduct kunnen littekens minder zichtbaar worden gemaakt. Daarnaast bevatten de camouflageproducten van Oxygenetix herstelbevorderende ingrediënten. Deze dragen bij aan de vermindering van littekenvorming.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om een litteken te verbeteren zijn meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen en de frequentie van de behandeling is afhankelijk van het soort en ernst van het litteken.

De huidtherapeut zal het litteken beoordelen en een persoonlijk behandelplan voor u opstellen. Zo kan op een effectieve manier een optimaal resultaat behaald worden

Tarieven Littekenbehandeling

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Littekenbehandeling vanaf

€ 65

Gemiddelde prijs afhankelijk van de behandelmethode.

30 minuten

Veelgestelde vragen over

Littekenbehandeling

Volledige verwijdering van littekens is meestal niet mogelijk, maar we kunnen de zichtbaarheid ervan aanzienlijk verminderen door middel van verschillende behandelingen.

Verschillende littekensoorten, zoals acne littekens, chirurgische littekens en brandwondenlittekens, kunnen met specifieke behandelingen worden verbeterd.

Afhankelijk van het type behandeling kan er enig ongemak zijn, maar we nemen maatregelen om dit tot een minimum te beperken. Verdovende crèmes kunnen worden gebruikt indien nodig.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van het type litteken, de grootte en de individuele reactie op de behandeling. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om een litteken esthetisch mooier te maken . Bij verkleefde en pijnlijke littekens zijn meerdere sessies nodig voor een optimaal resultaat.

We bieden verschillende behandelingen aan, waaronder lasertherapie, microneedling en littekenmassage. Het beste behandelplan wordt bepaald tijdens het intakegesprek.

In de meeste gevallen kun je na de behandeling je normale activiteiten hervatten, maar het kan nodig zijn om bepaalde activiteiten te vermijden tijdens het herstel. Nazorginstructies worden verstrekt.

Zichtbare resultaten kunnen variëren, maar verbeteringen zijn vaak merkbaar na de eerste behandeling, afhankelijk van het type litteken en het gekozen behandelingsplan.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede