Klantenwaardering 4,9

Wat is het?
Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening. Deze huidaandoening kenmerkt zich door uitgezette bloedvaatjes, puistjes, bultjes en een opvallende roodheid in het gezicht. Andere klachten kunnen zijn een branderig of prikkend gevoel, jeuk, een droge huid, verdikking van de huid en vochtophopingen.

Doordat rosacea gepaard kan gaan met puistjes wordt het ook wel acne rosacea genoemd.

Hoe ontstaat het?

De oorzaak van het ontstaan van rosacea is nog onbekend. Wel is duidelijk dat bepaalde bacteriën op de huid de meerderheid van de ontstekingen veroorzaakt of verergert. Over het algemeen zijn de eerste tekenen van rosacea rond het dertigste levensjaar te zien. Rosacea komt vooral voor bij mensen met een licht huidtype en meer bij vrouwen dan bij mannen. Prikkels van buitenaf kunnen de mate waarin u last heeft van rosacea ernstig beïnvloeden.

Factoren waarvan duidelijk is dat ze klachten van rosacea kunnen verergeren zijn:

  • Warmte en kou
  • Zonlicht
  • Stress en emoties
  • Warme dranken
  • Gekruid eten
  • Alcohol
  • Cosmetica en huidverzorgingsproducten
  • Bepaalde geneesmiddelen

Veelgestelde vragen over

Rosacea

De exacte oorzaak van rosacea is niet bekend, maar factoren zoals genetica, omgevingsinvloeden, huidontstekingen en blootstelling aan bepaalde bacteriën spelen een rol bij het ontstaan ervan.

Rosacea wordt gekenmerkt door roodheid in het gezicht, met name op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Dit kan gepaard gaan met zichtbare bloedvaten, bultjes, puistjes en soms zelfs oogirritatie. De symptomen kunnen variëren in ernst en komen vaak in opvlammingen voor. Bovendien kan rosacea leiden tot een branderig of prikkend gevoel op de huid en in sommige gevallen verdikking van de huid op de neus, bekend als rhinophyma.

Behandelingen voor rosacea zijn gericht op het verminderen van symptomen en het voorkomen van flare-ups. Huidtherapie kan een effectieve aanpak zijn voor het behandelen van rosacea. Dit omvat behandelingen zoals lasertherapie, lichttherapie, microneedling en het gebruik van specifieke huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om de symptomen van rosacea te verminderen.

Rosacea is een chronische aandoening en heeft geen bekende genezing. Echter, met de juiste behandeling en levensstijlveranderingen kunnen de symptomen van rosacea wel worden verminderd en onder controle worden gehouden.

Dit kun je er tegen doen

Behandelingen tegen Rosacea

Rosacea kan niet genezen worden maar de symptomen kunnen wel goed onder controle worden gehouden door middel van de juiste behandeling en het gebruik van de juiste producten. Goede huidverzorgingsproducten voor een huid met rosacea zijn vaak lastig te vinden.

Veel producten hebben een irriterende werking op de rosacea waardoor mensen met rosacea vaak geen of verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken. Dit kan een verergering van de rosacea veroorzaken.

Bij Neoskin adviseert de huidtherapeut u graag over het gebruik van de juiste producten wanneer u last heeft van rosacea. Naast het gebruik van de juiste producten kan behandeling de klachten van rosacea doen afnemen. De behandeling van rosacea wordt afgestemd op uw klachten.

Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut de huid beoordelen en zal er gekeken worden welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Neoskin huidtherapie specialist in Enschede