Klantenwaardering 4,9

Alles over
Ontharing (elektrische epilatie)

Blonde, witte, grijze en rossige haartjes zijn vanwege een tekort aan pigment niet geschikt voor laserontharing. Om deze ongewenste haargroei definitief te laten verwijderen kunt u bij Neoskin terecht voor elektrische epilatie behandelingen.

Elektrische Epilatie
Over de behandeling

De huidtherapeut laat tijdens deze behandeling een klein steriel naaldje in het haarzakje (haarfollikel) glijden. Eenmaal in het haarzakje wordt een stroomstootje afgegeven. Door dit stroomstootje komt warmte vrij en wordt het haarzakje vernietigd. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en worden de haren die behandeld zijn dunner en zwakker.

Elektrische epilatie is niet geheel pijnloos maar doordat de stroomsterkte per patiënt kan worden aangepast is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk. Na de behandeling zal de huid gekoeld worden en een verzachtende gel aangebracht worden. Lichte zwelling en roodheid rondom de behandelde haarzakjes zullen een half uur na de behandeling weer verminderen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Doordat de haren met elektrisch ontharen één voor één worden behandeld kunnen tijdens een behandeling in de meeste gevallen niet alle haren worden behandeld. Meerdere behandelingen zijn nodig om alle haartjes aan te pakken. Na enkele behandelingen zal een vermindering van de haargroei zichtbaar zijn.

Het aantal behandelingen en de behandelfrequentie zijn afhankelijk van de haargroeifase waarin het haartje zich bevindt tijdens de behandeling, de hoeveelheid haar en de oorzaak van de haargroei. Wanneer gestart wordt met de behandeling is het van belang om met een hoge behandelfrequentie te beginnen. Wanneer de actieve haargroei is verdwenen zal een onderhoudsbehandeling af en toe gewenst zijn.

Tarieven Ontharing (elektrische epilatie)

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn. Bij een aanvullende verzekering worden elektrische ontharingsbehandelingen in het gezicht (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Elektrische epilatie

€ 45

30 minuten

Elektrische epilatie

€ 60

45 minuten

Veelgestelde vragen over

Ontharing (elektrische epilatie)

Elektrische epilatie maakt gebruik van een fijne naald die in elk haarzakje wordt ingebracht, gevolgd door een elektrische stroom om de haarwortel te vernietigen. Dit zorgt voor langdurige ontharing.

De meeste mensen ervaren een prikkeling of warmte tijdens de behandeling. De gevoeligheid varieert echter van persoon tot persoon en kan worden verminderd met behulp van verdovende crèmes.

Elektrische epilatie is in principe geschikt voor vrijwel alle delen van het lichaam. Voor grotere gebieden en donker haar wordt echter vaak de voorkeur gegeven aan laserontharing. In het geval van blond, wit, grijs of rossig haar is elektrisch ontharen de enige effectieve methode voor permanente haarverwijdering.

Het aantal benodigde sessies varieert afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid haar, haartype en de te behandelen zone. Meerdere sessies zijn altijd nodig voor een optimaal resultaat.

Mogelijke bijwerkingen zijn tijdelijke roodheid, zwelling, pukkeltjes of korstjes, maar deze verdwijnen meestal snel.

Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypes.

De resultaten van elektrische epilatie zijn vaak langdurig, maar het kan nodig zijn om periodieke onderhoudsbehandelingen te plannen om nieuwe haargroei te behandelen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede