Klantenwaardering 4,9

Alles over
Erbium Laser

Bij Neoskin kunt u terecht voor de nieuwste, meest effectieve laserbehandeling met de fractionele, erbium pixel laser. De erbium pixel laser zorgt voor huidvernieuwing door de productie van nieuw collageen en elastine vezels in de diepere huidlagen te stimuleren. Door de laserbehandeling wordt schade in het bindweefsel hersteld waardoor de huid gladder en sterker wordt. Fijne lijntjes vervagen, diepe rimpels verzachten en verkleuringen van de huid worden minder zichtbaar of verdwijnen. Dit geeft de huid een gezonde, egale en daardoor jeugdigere uitstraling.

Laserbehandeling Erbium of Littekentherapie
Over de behandeling

De fractional laser is het nieuwste type laser. Het handstuk van de laser (Erbium pixel handstuk) schiet een groot aantal hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht: per vierkant centimeter maakt de laser 50-100 kleine gaatjes. Deze minuscuul kleine openingen genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak krijgt een gigantische boost. Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. Tevens betekent dit dat de huidtextuur zichtbaar verbetert en de stevigheid van de huid toeneemt. Deze lasertechnologie is in staat het ouder worden van de huid enkele jaren terug te draaien.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken. Na iedere behandeling zal er resultaat zichtbaar zijn. Huidvernieuwing is een langduriger proces. Hierdoor zal de huid zich tot enkele weken na de behandeling blijven verbeteren en zal pas een aantal maanden na de laatste behandeling het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn.

Tarieven Erbium Laser

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Per behandeling

Litteken klein

€ 65

Litteken middelgroot

€ 95

Litteken groot

€ 150

Gezicht geheel

€ 295

Voorhoofd

€ 165

Rondom ogen

€ 120

Wangen

€ 165

Rondom mond

€ 165

Hals

€ 195

Decolleté

€ 195

Handen

€ 145

Striae klein gebied

€ 120

Striae middelgroot gebied

€ 190

Striae groot gebied

€ 245

Striae extra groot gebied

€ 325

Veelgestelde vragen over

Erbium Laser

De erbium fractionele laserbehandeling maakt gebruik van gecontroleerde laserstralen die diep in de huid doordringen, waardoor microscopisch kleine kanalen worden gecreëerd. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van de huid en bevordert de aanmaak van nieuw collageen, wat resulteert in een gladdere en egalere huidtextuur.

De meeste mensen ervaren milde ongemakken tijdens de behandeling, vergelijkbaar met een lichte prikkeling of warmte. De eerste 2 uur na de behandeling voelt de huid warm en brandend aan. Een paracetamol voor of na de behandeling word vaak gebruikt om eventueel ongemak te minimaliseren.

De behandeling biedt verschillende voordelen, zoals vermindering van fijne lijntjes en rimpels, verbetering van de huidtextuur, vermindering van acne littekens, verstrakking van de huid en vermindering van pigmentatieproblemen.

Zichtbare verbeteringen worden vaak al na één behandeling opgemerkt. Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van individuele huidcondities en behoeften. Gemiddeld worden er 2 tot 5 behandelingen aanbevolen voor een optimaal resultaat.

De hersteltijd na een erbium fractionele laserbehandeling kan variëren afhankelijk van factoren zoals de intensiteit van de behandeling, individuele huidreactie en het behandelde gebied.

Direct na de behandeling: Onmiddellijk na de erbium fractionele laserbehandeling kan de huid roodheid en zwelling vertonen.

Eerste paar dagen: In eerste 2 dagen na de behandeling kan de roodheid en zwelling toenemen. Na deze 2 dagen zakt de roodheid en zwelling af en ontstaat een raster van kleine korstjes op de huid. De huid kan gaan schilferen en jeuken. Deze reacties zijn normaal en duiden op het starten van het genezingsproces.

Het is essentieel om de huid te beschermen tegen direct zonlicht en zorgvuldig de post-behandelingsinstructies van de huidtherapeut op te volgen. Het vermijden van make-up en agressieve huidproducten wordt vaak aanbevolen.

Een week na de behandeling: Na ongeveer een week zijn alle korstjes van de huid. De huid kan nog licht roze zijn, maar de meeste klanten ervaren een aanzienlijke verbetering van de huidtextuur.

Tweede week: Gedurende de tweede week kan de roodheid verder verminderen, en eventuele lichte afschilfering kan aanhouden. Het is belangrijk om hydratatie te handhaven en de huid te beschermen met een zonnebrandcrème met hoge SPF.

Langere termijn: Het eindresultaat, inclusief de stimulatie van collageen en verbetering van de huidtextuur, ontwikkelt tot weken na de behandeling.
Het is van belang om de adviezen van de huidtherapeut op te volgen, inclusief het vermijden van blootstelling aan direct zonlicht, gebruik van aanbevolen huidverzorgingsproducten, en het vermijden van agressieve behandelingen tijdens het herstelproces.

Over het algemeen zijn erbium lasers milder dan sommige andere fractionele lasers, waardoor ze geschikt kunnen zijn voor een breed scala aan huidtypes. Echter, voor mensen met een donkere huidskleur kan er een verhoogd risico op pigmentatieproblemen bestaan.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede