Klantenwaardering 4,9

Alles over
Dermapen

De Dermapen® is een micro needling systeem waarmee op een snelle en effectieve manier huidverbetering kan worden bereikt. Honderden micro kanaaltjes, die door middel van de pen in de huid worden gemaakt, zorgen ervoor dat de huid zich in de diepte gaat vernieuwen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Door het maken van deze kanaaltjes zorgen we ervoor dat het natuurlijke herstelproces in gang wordt gezet. Het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor groei- en herstelfactoren vrij komen. Dit resulteert in een aanmaak van nieuw collageen en elastine.

Daarnaast worden door het speciale druksysteem hoogwaardige werkstoffen met vitamines door de kanaaltjes de huid ingebracht.

Bij Neoskin werken bij met de nieuwste Neopen® van Dermapen World. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige en effectieve behandeling.

Behandeling Dermapen
Over de behandeling

Een behandeling met de dermapen is goed te verdragen. Het geeft een licht ‘krassend’ gevoel op de huid. Voorafgaand aan de behandeling kan gebruik worden gemaakt van een verdovingscrème, die zorgt ervoor dat u weinig tot niets voelt tijdens de behandeling.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling wordt een cocktail van hoogwaardige werkstoffen en vitamines, samengesteld voor uw huidtype, aangebracht op de te behandelende huid. Met de dermapen worden horizontale en verticale banen over de huid gerouteerd, waardoor microkanaaltjes in de huid ontstaan.

Na de behandeling ziet uw huid er egaal roze/rood uit. Deze lichtrode verkleuring van de huid neemt meestal vrij snel af, maar kan ook 1 tot 2 dagen aanhouden. Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. De dode huidcellen schilferen af en de aanmaak van nieuwe huidcellen is gaande.

Camouflage (optioneel)

Na de behandeling kan, wanneer u dat wenst, de huid worden gecamoufleerd met Oxygenetix. Dit is een speciaal camouflageproduct dat direct gebruikt mag worden na de behandeling. Het ondersteunt de natuurlijke genezing van de huid en camoufleert. Hierdoor kunt u na de behandeling uw dagelijkse bezigheden gelijk weer oppakken.

Herstel

Voor een goed herstel is het van belang dat de huid tot 2 weken na de behandeling goed beschermd wordt met een zonnecrème met een beschermingsfactor (SPF) van minimaal 30.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen is afhankelijk van de indicatie en uw wens. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

De aanmaak van nieuw collageen en elastine is een proces dat tijdens de behandeling in gang wordt gezet en weken tot maanden na de behandeling doorgaat. Met elke behandeling zal de huid zich dan ook geleidelijk aan gaan verbeteren. Hierbij geldt hoe vaker de behandeling gedaan wordt hoe beter het resultaat. Gemiddeld zijn 4 tot 6 behandelingen met een tussenperiode van minimaal 4 weken voldoende.

De huidtherapeut zal tijdens een intakegesprek uw huid beoordelen en een persoonlijk behandelplan zal worden opgesteld.

Tarieven Dermapen

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Klein oppervlak (bijvoorbeeld een litteken)

€ 79

30 minuten

Middel groot oppervlak (bijvoorbeeld een deel van het gezicht)

€ 99

Bestaande uit: reiniging + diepte reiniging + Neopen® van Dermapen World + TKN combinatie coctail aangepast op uw huidtype + TKN Peel off Masker + verzorgende crème.

45 minuten

Groot oppervlak (bijvoorbeeld het hele gezicht)

€ 135

Bestaande uit: reiniging + diepte reiniging + Neopen® van Dermapen World + TKN combinatie coctail aangepast op uw huidtype + TKN Peel off Masker + verzorgende crème.

75 minuten

Veelgestelde vragen over

Dermapen

De Dermapen maakt gebruik van fijne naaldjes die gecontroleerd in de huid prikken. Dit stimuleert de natuurlijke productie van collageen en elastine, wat resulteert in een verbeterde textuur, stevigheid en elasticiteit van de huid.

Over het algemeen ervaren mensen milde ongemakken, vergelijkbaar met een krassend gevoel op de huid. Een verdovende crème wordt vaak gebruikt om dit ongemak te minimaliseren.

Na de behandeling kan er wat roodheid en zwelling optreden, vergelijkbaar met een lichte zonnebrand. Deze reacties verminderen meestal binnen 1 a 2 dagen.

Bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard. Het is belangrijk om na de behandeling de juiste nazorginstructies op te volgen om eventuele risico’s te minimaliseren.

Resultaten variëren, maar veel mensen ervaren al huidverbetering na de eerste behandeling. Langdurige resultaten ontwikkelen zich na een reeks behandelingen.

Het aantal benodigde sessies hangt af van je specifieke huidconditie en doelen. Meestal wordt een reeks van 4 tot 6 behandelingen aanbevolen voor langdurige resultaten.

Tijdelijk passen we je huidverzorgingsroutine aan voor een optimale genezing. Na het herstel kun je terugkeren naar je normale routine.

Microneedling is over het algemeen een veilige procedure, maar er zijn enkele contra-indicaties waarbij de behandeling mogelijk niet geschikt is. Enkele contra-indicaties voor microneedling zijn:

  • Actieve acne-uitbraken
  • Huidinfecties of ontstekingen
  • Gebruik van bepaalde medicijnen: sommige medicijnen, zoals retinoïden, kunnen de gevoeligheid van de huid verhogen. Het is belangrijk om eventueel medicijngebruik te bespreken met de behandelaar.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede