Klantenwaardering 4,9

Peelings

Peelings zijn vloeistoffen met bepaalde zuren die op de huid aangebracht worden om de huid te ex-foliëren. Enkele dagen na de behandeling schilferen de oude huidcellen af en de aanmaak van jonge, nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Door dit proces zullen fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuringen minder zichtbaar worden. De huidstructuur en de aanmaak van collageen verbetert, de aanmaak van talg en mee-eters in de huid vermindert.

Peelings kunnen op basis van de aanwezige concentraties van de ex-foliërende bestanddelen en de diepte waarop deze in de huid kunnen doordringen onderverdeeld worden in: oppervlakkige, medium en diepe peelings.

Welke peeling voor u geschikt is en welke peeling voor uw huid het beste werkt is afhankelijk van uw huidtype, de conditie van de huid en indicatie waarvoor de peeling wordt in gezet.

Neoskin Chemische peeling
Over de behandeling

Een peeling behandeling is niet pijnlijk. Voorafgaand aan de behandeling zal de huidtherapeut uw huid reinigen. Wanneer nodig zullen onzuiverheden worden verwijderd. Na de reiniging wordt een speciale lotion aangebracht. Deze lotion zorgt voor een betere werking van de peeling. De peeling wordt laag voor laag met een gaasje of kwastje op uw huid aangebracht. U kunt een jeukend, prikkelend of branderig gevoel ervaren. Dit gevoel verdwijnt met het neutraliseren van de peeling.

Direct na de behandeling zal uw huid iets roder zijn en er kan er een lichte zwelling ontstaan. Dit zakt na een aantal uur weer af. Na de behandeling kan, wanneer u dit wenst, de huid worden gecamoufleerd met Oxygenetix. Dit is een speciaal camouflageproduct dat direct gebruikt mag worden na de behandeling. Het ondersteunt de natuurlijke genezing van de huid en camoufleert. Hierdoor kunt u na de behandeling uw dagelijkse bezigheden gelijk weer oppakken.

Na 2 dagen kan de huid gaan schilferen. Afhankelijk van het soort peeling zal dit variëren van een droogheid tot een lichte schilfering of het vervellen van de huid. Het schilferen of vervellen begint meestal rond de mond en breidt zich vanuit daar uit. Dit proces duurt gemiddeld 5 tot 7 dagen. Belangrijk hierbij is dat er niet aan de schilfertjes of velletjes wordt gepulkt.

Voor een goed herstel van de huid na een peeling is het van belang dat u tijdens de gehele duur van de behandeling uw huid beschermt tegen directe blootstelling aan de zon. Hiervoor gebruikt u een zonnecrème met een beschermingsfactor (SPF) van minimaal 30 of hoger.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om een optimaal resultaat te bereiken is het in de meeste gevallen aan te raden om een aantal peeling behandelingen te ondergaan. Afhankelijk van de reden voor het toepassen van de peeling kan gekozen worden voor een oppervlakkige of middeldiepe tot diepe peeling. Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut u adviseren en informeren welke peeling het meest geschikt en effectief voor uw huid is.

Bij oppervlakkige tot middeldiepe peelings ligt het aantal behandelingen tussen de 4 tot 6 keer, met een tussenpoos van circa 3 tot 4 weken. Bij een diepe peeling volstaan gemiddeld 1 tot 2 behandelingen met een langere tussenperiode, variërend van 4 weken tot een aantal maanden.

Tarieven Peelings

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Toskani Peeling

€ 79

Reiniging + diepte reiniging + Toskani peeling + Toskani Peel Off Mask + Dermalux lichttherapie + Toskani ampul + verzorgende crème.

60 minuten

Toskani TCA Peeling

€ 170

Bij een TCA-peeling ontvang je gratis de Toskani Total Recovery Cream voor optimaal huidherstel.

Veelgestelde vragen over

Peelings

Een chemische peeling maakt gebruik van gecontroleerde zuren om de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Dit bevordert de vernieuwing van de huid en kan verschillende huidproblemen aanpakken.

Je kunt een licht prikkelend of tintelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar dit is over het algemeen goed te verdragen.

Het herstel varieert afhankelijk van de diepte van de peeling. Over het algemeen kun je lichte roodheid en schilfering verwachten, maar dit herstelt meestal binnen enkele dagen tot een week.

Zoals bij elke medische procedure zijn er risico’s, maar deze zijn bij een peeling minimaal. Het is belangrijk om na de behandeling de juiste nazorginstructies op te volgen om risico’s te minimaliseren.

In de dagen na de peeling raden we meestal aan om specifieke huidverzorgingsproducten te gebruiken. We geven na de behandeling advies om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt.

Het aantal benodigde sessies hangt af van je huidconditie. De frequentie van chemische peelings varieert, maar doorgaans wordt aanbevolen om de behandeling om de 4 a 6 weken te herhalen.

In sommige gevallen kunnen peelings worden gecombineerd met andere behandelingen. Dit wordt echter individueel beoordeeld op basis van je huidtype en doelstellingen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede