Klantenwaardering 4,9

Alles over
Biopeeling

De 2B Bio-Peeling is een natuurlijke peeling gericht op pure huidverbetering.

Indicaties
 • Anti-aging
 • Vale, slecht doorbloede huid
 • Pigmentvlekken
 • Grove poriën
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Vette, glimmende huid
 • Rosacea
 • Verbetering van rest littekens na acne.
 • Verlichting van post inflammatoire hyperpigmentatie.
Over de behandeling

Zonder zuren werkt deze op het natuurlijke herstellingsvermogen van de huid. De huid vernieuwt zich en de teint licht op.
In tegenstelling tot scrubs die oppervlakkig werken en vanaf de buitenkant dode huidcellen verwijderen, start de 2B Bio-Peeling het exfoliatieproces van binnenuit. Net zoals ons lichaam vreemde stoffen afstoot, stimuleren de krachtige, 100% natuurlijke ingrediënten de huid om verstikkende dode huidcellen los te laten en er een gezonde, nieuwe en frisse huid voor terug te geven. De kruidenpeeling werkt zelfs tot 10 dagen na de behandeling intensief door in de huid en activeert in deze dagen de celdeling. Geschikt voor alle huidtypen en zelfs tijdens de zwangerschap.

Waar bestaat een Biopeeling uit:

Het is een mengsel van 50 % biopeeling-poeder en 50 % van een biopeeling- oplossing met stimulerende, plantaardige extracten. Het biopeeling-poeder is een fijnkorrelig, groen poeder.

Het bestaat uit verschillende elementen:

 • Equistem Arvensis oftewel de Paardenstaart: Dit kruid is zeer rijk aan silicium (40%) waardoor het collageen en bindweefsels stimuleert door mineralen vast te houden in de huid.
 • Calendula Officinalis of wel de goudsbloem: Uit deze oranje bloem worden olieachtige glycolextracten gewonnen. Dit werkt in de biopeel als: antiseptisch, verzachtend, kalmerend en hydraterend.
 • Acaigom of wel de koortsboom: De afscheiding van de boom Acacia senegal word gebruikt en heeft bij inwerking in de huid een natuurlijk liftende en opspannende werking.
 • Maranta Arundinacea of wel de Pijlwortel: Deze plant staat bekend om zijn helende eigenschappen. Het is een natuurlijk verzachtend en voedend voor de huid.
 • Badiaga Haligondria Spongia Coelente Rata of wel de zoetwaterspons. De spons bevat oligo-elementen als jodium, broom, aluminium, kalium, carbonaten en fosfaten die een gekend stimulerend effect hebben op het celmetabolisme. Het voelt aan op de huid als piepkleine “cactusprikjes” die een gecontroleerde versnelde wisseling van de epidermis veroorzaken.
 • Hekla Lava of wel de Lava uit de Heclaberg (IJsland). Van nature minerale vulkanische substantie van de Heclaberg (IJsland) is een poeder dat hier gebruikt wordt voor zijn abrasieve eigenschappen. De mineralen uit het lavapoeder hebben een zeer positieve invloed op de stevigheid van de huid.
 • SiO2 of wel Silicium: reinigt en voorziet de huid van nieuwe energie. Het mineraal (silicium) dat van nature microscopische uitsteekseltjes vertoont, wordt gemalen om de mechanische werking te controleren, hierdoor verwijderd het bij aanbrengen op de huid alle dode huidcellen.

De behandeling

De huid wordt van te voren grondig gereinigd. Daarna zullen de kruiden worden verwarmd en licht in de huid worden gemasseerd. De kruidenpeeling zorgt voor een versnelde celdeling: 10 dagen in plaats van 28 dagen! De kruiden lossen gemiddeld 6 uur na de behandeling op. Je huid krijgt een rode gloed die uiterlijk na 12 uur weg is; een goed teken dat je huid bezig is met celdeling en -vernieuwing. Na de peeling wordt er een herstellend en kalmerend masker aangebracht.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Moet er snel een zichtbaar resultaat zijn dan is een kuur van de 2B Biopeeling behandeling aangeraden. Dit zijn 3 behandelingen in 10 dagen. Hierbij wordt de huid 3 keer vernieuwd in 10 dagen.

Na de behandeling

Tijdens de eerste 24 uur na de behandeling voel je de kruiden prikkelen en tintelen op en in je huid. Alsof er een heel dun laagje glaswol op je gezicht zit als je met je hand over je huid aait. Tot 7 dagen na de kruidenpeeling lossen de kruiden op in de huid en geven ze hun werkstoffen af aan de vijfde huidlaag van de opperhuid. Het optimale resultaat zie je na ongeveer zeven dagen.
Belangrijk is om de huid goed te beschermen tegen zonlicht, smeer dus regelmatig je huid in met een zonnefactor van minstens SPF30.

Tarieven Biopeeling

Biopeeling

€ 79

60 minuten

Veelgestelde vragen over

Biopeeling

Een biopeeling is een natuurlijke peelingmethode die gebruikmaakt van kruiden en enzymen om de huid te vernieuwen en te verbeteren. Het stimuleert de celvernieuwing en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid er frisser en stralender uitziet.

Biopeelings zijn over het algemeen geschikt voor verschillende huidtypes, waaronder de gevoelige huid. Het is echter altijd raadzaam om een huidtherapeut te raadplegen voor een persoonlijk advies, omdat de behandeling kan worden aangepast aan specifieke huidbehoeften.

De resultaten van een biopeeling kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de conditie van je huid en het aantal behandelingen dat je ondergaat. Over het algemeen kun je na één sessie al een verbetering van de huidtextuur en een gezondere gloed opmerken. Voor optimale resultaten wordt meestal een kuur van meerdere behandelingen aanbevolen.

Na een biopeeling kan de huid roodheid, lichte schilfering of een lichte tinteling vertonen, wat normale reacties zijn en binnen enkele dagen moet verdwijnen. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon na de behandeling en om hydraterende en kalmerende producten te gebruiken om de huid te verzorgen en te herstellen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede