Klantenwaardering 4,9

Alles over
Coagulatie

Bij Neoskin kunnen kleine huidafwijkingen door middel van coagulatie eenvoudig worden verwijderd.

Coagulatie
Over de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal de huidtherapeut de te behandelende plekjes beoordelen. Wanneer de plekjes geen afwijkingen vertonen kunnen ze behandeld worden. Met een dun naaldje wordt het plekje aangeprikt, waarbij stroom wordt gegeven. De oneffenheid wordt op deze manier weg- of dicht gebrand.

Na de behandeling is de huid plaatselijk wat rood en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze kleine korstjes laten na enkele dagen vanzelf los, de huid geneest zonder littekens achter te laten. Wij adviseren om tot 2 weken na de behandeling de behandelde plekjes te beschermen tegen de zon door een zonnecrème met een beschermingsfactor (SPF) van minimaal 30 te gebruiken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid plekjes die u graag behandeld wilt hebben. In de meeste gevallen zijn 1 tot 2 behandelingen voldoende. Tijdens een intakegesprek voorafgaand aan de behandeling informeert de huidtherapeut u hier graag over.

Tarieven Coagulatie

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Coagulatie 1 plekje

€ 35

15 minuten

Coagulatie meerdere plekjes vanaf

€ 65

30 minuten

Veelgestelde vragen over

Coagulatie

Coagulatie maakt gebruik van een hoogfrequente stroom om huidoneffenheden te behandelen. De warmte die door de stroom wordt gegenereerd, coaguleert het weefsel, wat leidt tot het verwijderen van de onregelmatigheid.

De procedure wordt over het algemeen als ongemakkelijk ervaren. Voorafgaand aan de behandeling kan een verdovende crème worden gebruikt om eventueel ongemak te verminderen.

Coagulatie is geschikt voor het behandelen van verschillende huidoneffenheden, waaronder fibromen, ouderdomsvlekken en kleine bloedvaatjes.

Direct na de behandeling kan er enige verbetering zichtbaar zijn. Volledige resultaten worden geleidelijk zichtbaar naarmate de behandelde gebieden genezen.

Bijwerkingen zijn meestal minimaal en kunnen bestaan ​​uit tijdelijke roodheid, zwelling of korstvorming. Ernstige complicaties zijn heel zeldzaam en worden tijdens het intakegesprek besproken.

Het herstel varieert per persoon en de soort huidoneffenheid. Over het algemeen duurt het herstel een week tot 10 dagen. Gedurende deze tijd kan er roodheid en korstvorming ter grootte van het behandelde plekje optreden.

Na de behandeling kan het nodig zijn om enkele aanpassingen aan je huidverzorgingsroutine te maken. Voor de behandelde plekjes adviseren wij in de meeste gevallen een herstellende crème van het merk Alhydran. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek en in de nazorginstructies.

De meeste gevallen zijn 1 a 2 behandelingen voldoende om de huidoneffenheid in zijn geheel te verwijderen. Een individueel behandelplan wordt opgesteld tijdens het intakegesprek.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede