Klantenwaardering 4,9

Wat is het?
Beenvaatjes

Beenvaatjes zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van verslapping van de vaatwandjes. Deze vaatjes geven medisch vaak geen klachten maar kunnen cosmetisch storend zijn. Bij Neoskin kunnen deze ontsierende rode of blauwe haarvaatjes, ook wel berkentakjes genoemd, effectief worden verwijderd met de Long pulsed Nd:Yag laser.

Laserbehandeling beenvaatjes
Hoe ontstaat het?

Beenvaatjes zijn vaak het eerst zichtbare teken van een zwakke conditie van de bloedvaten die in de loop van de tijd ernstiger kan worden. Door de zwaartekracht heeft het bloed meer moeite om terug te stromen richting het hart en zullen de vaatjes sneller kunnen verwijden. Vooral wanneer de vaatwanden al verzwakt zijn zoals gebeurt bij het ouder worden. Beenvaatjes kunnen ook een oorzaak zijn van  spataderen in de omgeving. Vaak is het ontstaan van beenvaatjes erfelijk bepaald maar ook externe oorzaken zoals een staand beroep en zwangerschap kunnen een rol spelen.

Veelgestelde vragen over

Beenvaatjes

Oppervlakkige gesprongen vaatjes op de benen kunnen ontstaan door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, zwangerschap, hormonale veranderingen, langdurig staan of zitten, overgewicht en blootstelling aan de zon.

Oppervlakkige gesprongen vaatjes op de benen kunnen verschillende klachten veroorzaken, waaronder zichtbare blauwe of rode adertjes, gevoelens van vermoeidheid, zwaarte, jeuk, pijn, zwelling en krampen in de benen.

Als huidtherapeuten bieden wij laserbehandelingen aan voor oppervlakkige gesprongen vaatjes op de benen. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van de vaatjes en het verbeteren van de algehele huidconditie.

Als de oppervlakkige gesprongen vaatjes op de benen worden veroorzaakt door spataderen of als u ernstige klachten ervaart, zoals extreme pijn, zwelling of huidveranderingen, is het raadzaam om een afspraak te maken met een arts voor een uitgebreidere evaluatie en behandeling.

Dit kun je er tegen doen

Behandelingen tegen Beenvaatjes

De huidtherapeut maakt gebruikt van de Nd:YAG 1064 Long Pulse laser. De laser geeft een laserpulse die zich richt op het bloed in de haarvaatjes. Door de warmte beschadigen de vaatjes waarna ze door het lichaam worden opgeruimt. Tijdens de behandeling voelt u kleine warme prikjes of een elastiekje dat tegen de huid wordt getikt. De laser beschikt over een gekoeld kopstuk die uw huid tijdens de behandeling koelt. Door de huid tijdens en na de behandeling te koelen is de behandeling goed te verdragen. Afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van de vaatjes zijn er gemiddeld drie behandeling nodig om alle beenvaatjes te verwijderen.

Vooraf aan deze behandeling zal de huidtherapeut de beenvaatjes beoordelen en u informeren over de behandeling.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Neoskin huidtherapie specialist in Enschede