Klantenwaardering 4,9

Wat is het?
Spinnenkopje (spider neavus)

Een spider neavus ook wel spinnenkopje genoemd is een veel voorkomende goedaardige afwijking van bloedvaatjes in de huid. De afwijking bestaat uit een centraal rode verhevenheid.

Vanuit deze verhevenheid lopen een aantal fijne bloedvaatjes uit. De roodheid die deze plekjes geven is weg te drukken. Door op het plekje te drukken duw je het bloed uit de vaatjes, bij het loslaten vullen de vaatjes zich weer en komt de roodheid meteen weer naar voren.

Voorkeurslocaties van deze plekjes zijn met name het gezicht maar ze kunnen ook ontstaan in de hals, op het decolleté, onderarmen en handen.

Spinnenkopje
Hoe ontstaat het?

Een spider neavus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje in de huid. Waardoor het bloedvaatje plaatselijk verwijdt is niet duidelijk. Hormonale factoren zouden hierbij een rol kunnen spelen. Ook beschadiging van de huid als gevolg van bijvoorbeeld stoten kan een oorzaak zijn.

Het ontstaan van deze plekjes komt voor bij alle leeftijden maar worden vaker gezien bij kinderen, jong volwassenen en zwangeren.

Veelgestelde vragen over

Spinnenkopje (spider neavus)

Spider neavi worden veroorzaakt door verwijde bloedvaten dicht onder het huidoppervlak.

Over het algemeen zijn spider neavi onschadelijk en cosmetisch van aard.

Ja, spider neavi kunnen worden verwijderd met behulp van lasertherapie of elektrocoagulatie.

Dit kun je er tegen doen

Behandelingen tegen Spinnenkopje (spider neavus)

Een spider neavus kan cosmetisch storend zijn. Heeft u last van een spider neavus of een rood plekje dat lijkt op een puistje? Dan kunt u bij Neoskin terecht voor behandeling. De huidtherapeut zal vooraf aan de behandeling het plekje beoordelen.

Wanneer het een spider neavus betreft kan deze eenvoudig door middel van coagulatie of lasertherapie worden behandeld. Door middel van warmte worden de vaatwandjes dicht gebrand waardoor het vaatje afbreekt en de roodheid verdwijnt.

In de meeste gevallen zijn 1 tot 2 behandelingen voldoende om het plekje te verwijderen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Neoskin huidtherapie specialist in Enschede