Klantenwaardering 4,9

Alles over
Laserbehandeling pigmentvlekken

Bij Neoskin kunnen de volgende pigmentafwijkingen door middel van lasertherapie effectief worden behandeld:

  • Zonnevlekken
  • Ouderdomsvlekken
  • Café-au-lait vlekken
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Sproeten en moedervlekken
Laserbehandeling Roodheid of Pigment
Over de behandeling

Tijdens de behandeling krijgt u een speciale bril op om uw ogen te beschermen. Voor de geleiding van het laserlicht wordt op de pigmentvlek een laagje koude gel aangebracht. De laser geeft een lichtflits af welke wordt geabsorbeerd door de donkere verkleuring in de huid. Het licht wordt door het pigment omgezet in warmte waardoor de pigmentcellen worden afgebroken. De omliggende huid en de huid onder het pigment blijft intact waardoor alleen de vlek zelf wordt behandeld.

Tijdens en na de behandeling

Tijdens de behandeling voelt u warmte en korte prikjes alsof er met een elastiekje tegen de huid wordt getikt. Door de warmte zal de huid na de behandeling een beetje branderig aanvoelen en kan er een lichte roodheid ontstaan. Na de behandeling wordt de huid gekoeld en kan wanneer gewenst kan de huidtherapeut op het behandelde gebied een camouflage crème aanbrengen.

Herstel

In de dagen na de behandeling zal de pigmentvlek donkerder verkleuren of ontstaat er een korstje. Het is van belang dat u niet aan het korstje gaat krabben, deze moet er vanzelf afvallen. Tot vier weken na de behandeling dient u het behandelde gebied te beschermen tegen UV straling. Gebruik hiervoor een zonnecrème met een factor van minimaal 30.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van uw wens, de soort en de uitgebreidheid van de pigmentafwijking. Gemiddeld zijn er 1 tot 2 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Voorafgaand aan de laserbehandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeut de pigmentafwijking beoordelen en u informeren over het aantal behandelingen dat u nodig heeft. In sommige gevallen kan het nodig zijn de pigmentafwijking eerst te laten beoordelen door een dermatoloog voor gestart kan worden met de behandeling.

Tarieven Laserbehandeling pigmentvlekken

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

Per behandeling

Klein oppervlakte

€ 65

Middelgroot oppervlakte

€ 95

Groot oppervlakte of meerdere plekjes vanaf

€ 150

Veelgestelde vragen over

Laserbehandeling pigmentvlekken

IPL (Intense Pulsed Light) maakt gebruik van geconcentreerde lichtflitsen met verschillende golflengtes om gericht op het pigment in de huid te werken. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment, waardoor de pigmentcellen worden vernietigd en de vlekken vervagen.

Over het algemeen ervaren mensen slechts milde ongemakken tijdens de behandeling, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid tikt.

Direct na de behandeling kunnen de pigmentvlekken donkerder lijken, maar ze zullen na verloop van tijd vervagen. Verbetering is vaak merkbaar 7 tot 10 dagen na de behandeling.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de ernst van de pigmentvlekken en de individuele huidreactie. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Mogelijke bijwerkingen zijn milde roodheid, zwelling en een lichte afschilfering van de huid, die meestal van korte duur zijn. Het vermijden van direct zonlicht en het gebruik van zonnebrandcrème zijn belangrijk na de behandeling.

Er kan enige hersteltijd zijn, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling, de hoeveelheid vlekken en de grootte. Meestal kunnen normale activiteiten direct na de behandeling worden hervat.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Maak vandaag nog een afspraak bij Neoskin - Jouw specialist in huidtherapie in Enschede