Klantenwaardering 4,9

Wat is dat nou eigenlijk?
Bloedblaasjes

Bloedblaasjes, ook wel haemangioma senilis genoemd, zijn kleine heldere rode bultjes die over het hele lichaam voor kunnen komen. Vanwege de heldere kersen rode kleur worden ze in het Engels ook wel cherry angioma genoemd.

De bloedblaasjes zijn een ophoping van verwijde kleine bloedvaatjes.

Hoe ontstaat het?

De oorzaak van het ontstaan van de bloedblaasjes is onbekend. Het begint met enkele, in het begin kleine, rode bultjes die geleidelijk kunnen toenemen in grootte en aantal. Ze kunnen variëren van 1 tot 6 millimeter.

Bij ouderen kunnen er tientallen voorkomen over het gehele lichaam. Genetische aanleg zou hierin een rol kunnen spelen. Daarnaast kan overmatige blootstelling aan zon of gebruik van de zonnebank een verergering kunnen veroorzaken.

Veelgestelde vragen over

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes, ook bekend als cherry angiomen, zijn kleine, rode, goedaardige huidgezwelletjes die ontstaan door verwijde bloedvaatjes. Hun Latijnse naam is “angioma senile” of “angioma rubrum”.

Bloedblaasjes kunnen op verschillende delen van het lichaam voorkomen en worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, veroudering, blootstelling aan de zon, zwangerschap, leveraandoeningen en hormonale veranderingen.

Bloedblaasjes zijn goedaardig en onschadelijk. In sommige gevallen kunnen ze echter groter worden of gaan bloeden, wat ongemak kan veroorzaken.

Bloedblaasjes kunnen eenvoudig worden verwijderd. Mogelijke behandelingen zijn lasertherapie of coagulatie. Afhankelijk van de grootte en hoeveelheid zijn er vaak maar 1 of 2 behandelingen nodig.

Dit kun je er tegen doen

Behandelingen tegen Bloedblaasjes

Bloedblaasjes kunnen cosmetisch storend zijn. Heeft u last van bloedblaasjes en wilt u hier graag vanaf dan kunt u bij ons terecht voor behandeling. De huidtherapeut zal vooraf aan de behandeling de plekjes beoordelen en u informeren.

Bloedblaasjes kunnen eenvoudig door middel van coagulatie of lasertherapie worden verwijderd. Door de warmte die tijdens de behandeling vrijkomt stollen de eiwitten in de blaasjes en de volgende dag ontstaat er een klein korstje. Dit korstje zal na ongeveer 7 dagen afvallen waarmee het bloedblaasje is verdwenen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Kom jij ook langs voor een gratis intakegesprek?

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Neoskin huidtherapie specialist in Enschede