Overbeharing / ongewenste haargroei

We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haargroei ontstaat op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Er zijn twee vormen van overbeharing: hyperhytrosis en hirsutisme.

Hypertrischosis is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al haargroei aanwezig is. Deze vorm van overbeharing komt zowel bij mannen al vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Bij hirsutisme krijgen vrouwen haargroei op plaatsen waar meestal alleen mannen haargroei ontwikkelen. In plaats van alleen donshaartjes groeien er dikkere en vaak donkere haren op plekken als de bovenlip, kin, wangen, hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek.

Ook op de armen en benen kan de haargroei meer dan gemiddeld zijn.

Naast deze vormen van overbeharing kan ook de ‘normale’ haargroei ongewenst zijn of problemen geven. Ongewenste haargroei kan sterk verschillen per persoon, cultuur en trend. Vrouwen met donker haar hebben eerder last van ongewenste haargroei dan vrouwen met blond haar. Ook mannen kunnen lichaamsbeharing als storend ervaren.

Daarnaast hebben sommige mensen last van ingegroeide haartjes of ontstekingen of krijgen irritatie van de huid na het scheren, epileren of harsen.

overbeharing-vrouw-gezicht

Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: